Unishore BedrijfskledingATP InstoneUnited RentalsBDOSBM OffshoreEagle BurgmannSaval BVTENTE NV
NOVTristar IndustriesMiSwacoCt systemes vikingWatson MarlowALFAGOMMAXylem Water Solutions Nederland BV

Rittal introduceert nieuw vloerstaand kastsysteem VX25

Eenvoudiger door gereduceerde complexiteit

Minder is meer – dat is de filosofie achter het nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25 van Rittal. Bij dit nieuwe kastsysteem is Rittal erin geslaagd om de complexiteit in de schakelkasttechniek aanzienlijk te reduceren dankzij een doorlopend 25mm-raster en volledige symmetrie. Het aantal identieke onderdelen werd aanzienlijk verhoogd. Dit resulteert in minder onderdelen en daardoor minder voorraad.



Met de ontwikkeling van een doorlopend 25mm-raster en een volledige symmetrie opent Rittal een nieuw hoofdstuk in de kasttechniek. Omdat het nieuwe profielframe met 25mm-raster naast de verticale kastprofielen nu ook op horizontale delen van het frame wordt toegepast, kan de kast buitengewoon flexibel worden uitgebouwd, ook bij gekoppelde kasten.



40 procent minder chassis en rails

Opbouwcomponenten voor de verticale frames passen nu ook in het dak- en bodembereik van de kast. Het 25mm-raster zet zich bij gekoppelde kasten ook voort in de ernaast geplaatste kast. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld rails over meerdere kasten heen worden gemonteerd. Deze en andere montagemogelijkheden zijn mogelijk met het 40 procent kleinere assortiment aan opbouwchassis en -rails. Dit bespaart aanzienlijk op voorraad- en logistieke kosten.



Het nieuwe profielframe creëert in de kast 20 mm meer inbouwruimte in de diepte. Deze ruimte is beschikbaar voor het inbouwen van componenten. Afhankelijk van de toepassing en de gebruikte componenten kan de schakelinstallatie daardoor minder diep uitvallen, wat resulteert in lagere kosten.



Eenvoudiger montage

Ook de complexiteit wat betreft het monteren en demonteren van deuren is aanzienlijk gereduceerd. Eén persoon kan de deuren nu zonder gereedschap demonteren of monteren. De deur wordt eenvoudig in het scharnier gehangen. Tijdens het sluiten wordt de deur automatisch beveiligd, zodat deze niet per ongeluk kan worden uitgenomen.



Voortaan zijn alle uitvoeringen van sluitsystemen beschikbaar. Elektronische sluitsystemen, die met het oog op een hogere mate van veiligheid steeds vaker worden gebruikt, kunnen ook achteraf probleemloos worden gemonteerd. Het is dan niet nodig om de deur mechanisch te bewerken. De opening voor het doorvoeren van de kabels is al aanwezig.



Koppelconcept met minder onderdelen

Ook bij de koppeling van schakelkasten zijn meerdere innovaties doorgevoerd. Het nieuwe koppelconcept heeft aanzienlijk minder onderdelen nodig. Omdat alle schroeven in de richting van de koppeling zijn gemonteerd, gaat het monteren eenvoudiger. Een nieuwe koppelafdichting, die eenvoudig op zijn plaats wordt gestoken, zorgt ervoor dat de beschermklasse van de kast na de koppeling behouden blijft.

meer nieuws